:

Izjava o varstvu podatkov

Vaša zasebnost nam je izredno pomembna. Želimo, da se pri nas počutite varno. Zato tako mi kot tudi naš pooblaščeni za varstvo podatkov skrbimo za skladnost z določili zakona o varstvu podatkov in predvsem Osnovne uredbe o varstvu podatkov (GDPR) ter Zakona o varstvu podatkov (novi ZVOP), ki sta stopila v veljavo s 25. majem 2018. V nadaljevanju bi vas želeli seznaniti s tem, za kakšne namene zbiramo in uporabljamo vaše podatke in kako lahko uveljavljate svoje pravice. Izjavo o varstvu podatkov lahko kadar koli prikličete in si jo natisnete na zavihku "Varstvo podatkov" na nogi vsake strani naše spletne prodajalne.

Naši sistemi za EOP so s tehničnimi in organizacijskimi ukrepi zaščiteni pred dostopom, spremembami ali obdelavo vaših podatkov s strani nepooblaščenih oseb ter zaščiteni pred izgubo in uničenjem.

Ime in podatki za stik odgovorne osebe

BAUHAUS AG
Zweigniederlassung Mannheim
Gutenbergstraße 21
68167 Mannheim
Telefon: 0800 3905 000
E-pošta: datenschutz@bauhaus.info

Podatki za stik pooblaščene osebe za varstvo podatkov

Če imate kot stranka ali zaposleni vprašanja glede varstva svojih podatkov, sta vam na voljo dva načina, kako prejeti odgovor na vprašanje ali posredovati vaše vprašanje:

  • Za splošna vprašanja o varstvu podatkov in informacijah se ob navedbi natančnega opisa vašega vprašanja in vašega naslova za stik obrnite na ekipo za varstvo podatkov BAUHAUS na: datenschutz@bauhaus.info
  • Za posebna vprašanja se lahko prav tako kadar koli obrnete neposredno na odgovorno osebo za varstvo podatkov: datenschutzbeauftragter@bauhaus.info oder 0621/3905-9801.

Namen in pravna podlaga obdelave podatkov

SLahko ste prepričani: Vaše podatke v osrednji upravi za podatke strank nemških družb BAUHAUS (www.bauhaus.info/gesellschaften) obdelujemo izključno za izpolnitev vaših povpraševanj, obdelavo in potek pogodb (vklj. s plačilnim postopkom), za lastne oglaševalske namene ter izpolnitev zakonskih dolžnosti. Obdelava poteka na osnovi Osnovne uredbe o varstvu podatkov EU ter Zakona o varstvu podatkov.

Obrazec za stik

Podatke, ki jih v obrazcu vnesete pod „Vaši osebni podatki“, uporabljamo za reševanje vaših povpraševanj, za izvajanje predpogodbenih ukrepov in, v kolikor pride do sklenitve pogodbe, za izpolnjevanje pogodb.

Člen 6, odstavek 1, lit b GDPR služi kot pravna podlaga za obdelavo podatkov.

Ostali podatki se preko računalniških sistemov zbirajo samodejno z obiskovanjem naše spletne strani. To so predvsem tehnični podatki (npr. spletni brskalnik, obratovalni sistem ali čas priklica strani). Ti podatki se zajamejo samodejno takoj, ko vstopite na našo spletno stran.

Podatki se shranjujejo, da se po koncu nagradne igre lahko določi zmagovalca.

Dnevniške datoteke strežnikov

Ponudnik strani samodejno zbira in shranjuje informacije v tako imenovanih dnevniških datotekah strežnika, ki nam jih vaš brskalnik samodejno posreduje. Te so naslednje:

  • vrsta in različica brskalnika
  • uporabljen operacijski sistem
  • napotni URL-naslov
  • ime gostitelja zadevnega računalnika
  • čas povpraševanja na strežniku
  • IP-naslov

Te podatke ne združujemo z drugimi viri podatkov.

Ti podatki se uporabljajo za naslednje namene:

  • za namenske informacije glede novosti pri ponudbah/izdelkih
  • za izvajanje posodobitev kartoteke strank
  • za obdelovanje vaših povpraševanj
  • za izvajanje nakupov
  • za sklepanje pogodb
  • za izvajanje nagradnih iger

Člen 6, odstavek 1, lit. f GDPR služi kot podlaga za obdelavo podatkov, ki dovoljuje obdelavo podatkov v namene sklepanja in izpolnjevanja pogodb ali predpogodbenih ukrepov.

*IP-naslov

IP-naslov se uporablja izključno takrat, če je to potrebno zaradi zaščite upravičenih interesov odgovorne ali tretje osebe, v kolikor jih ne prekosijo interesi ali osnovne pravice in temeljne svoboščine zadevne osebe, ki zahtevajo zaščito osebnih podatkov (npr. pri upoštevanju pravnih zahtevkov in pri razjasnitvi kaznivih dejanj). Obdelava podatkov poteka v skladu s 6. členom, odstavka 1, lit. f GDPR.

Piškotki

Da bi uporabo naše spletne strani čim bolj poenostavili, uporabljamo "piškotke". Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih vaš brskalnik shrani na trdi disk vašega računalnika in so zelo koristni pri uporabi naše spletne strani. Piškotke uporabljamo zato, da bolje razumemo, kako se naša spletna stran uporablja, saj lahko s tem omogočamo izboljšano krmarjenje po njej. Poleg tega nam piškotki omogočajo prepoznati, ali ste že kdaj prej obiskali našo spletno stran ali ste novi obiskovalec. Piškotki, ki jih uporabljamo, ne shranjujejo vaših osebnih podatkov. V kolikor ne želite prejemati piškotkov, ustrezno nastavite vaš spletni brskalnik. Člen 6, odstavek 1, lit a GDPR služi kot pravna podlaga.

Naša spletna stran obdeluje naslednje piškotke:

  • nujno potrebne piškotke, s katerimi zagotavljamo osnovne funkcije spletne strani;
  • CookieConsent: služi za shranjevanje soglasij za uporabo piškotkov.
  • funkcionalni piškotki, s katerimi zagotavljamo delovanje spletne strani;
  • piškotki za učinkovitost, s katerimi izboljšamo doživetje uporabnikov;

Podrobneje o piškotkih:

  • _ga: piškotek Google Analytics za prepoznavanje uporabnikov, ki vedno znova obiščejo to spletno stran.
  • _gat: piškotki Google Analytics za merjenje vedenja uporabnikov.
  • cookiesAllowed: za prepoznavanje, ali je bilo pogovorno okno glede piškotkov že potrjeno.
  • MICE_SESSID: uporablja ga okvir Mice Framework, s katerim identificira prijavljene uporabnike.
  • pathTracking: uporablja ga okvir Mice Framework, s katerim identificira neprijavljene uporabnike.
  • miceWebsiteVersion: informacije o različici uporabljenega okvirja.

SSL- oz. TLS-šifriranje

Ta spletna stran zaradi varnosti in zaščite posredovanih zaupnih vsebin, kot so na primer naročila ali povpraševanja, ki nam jih pošljete kot upravljavcu strani, uporablja SSL- oz. TLS-šifriranje. Kodirano povezavo prepoznate po tem, da se naslovna vrstica brskalnika spremeni iz "http://" v "https://" ter po simbolu ključavnice v vrstici brskalnika.

Če je SSL- oz. TLS-šifriranje aktivirano, tretje osebe ne morejo brati podatkov, ki nam jih posredujete.

Vrste pisav Google Web

Zaradi enotne predstavitve pisav spletna stran uporablja tako imenovane spletne pisave, ki jih ponuja Google. Pri priklicu spletne strani vaš brskalnik naloži potrebne spletne pisave v predpomnilnik brskalnika, tako da so besedila in vrste pisav pravilno prikazane.

V ta namen mora brskalnik, ki ga uporabljate, vzpostaviti povezavo z Googlovimi strežniki. Na ta način Google prejme sporočilo, da je bila preko vašega IP-naslova obiskana naša spletna stran. Spletne pisave Google se uporabljajo zaradi poenotenja in ustrezne predstavitve naših spletnih ponudb. To predstavlja upravičen interes v smislu čl. 6 os. 1 lit. f GDPR.

Če vaš brskalnik ne podpira spletnih pisav, bo vaš računalnik uporabil standardno pisavo.

Več informacij o spletnih pisavah Google najdete na https://developers.google.com/fonts/faq uter v Googlovi Izjavi o varstvu podatkov: https://www.google.com/policies/privacy/

Google Analytics

Ta spletna stran uporablja Google Analytics, spletno analitično storitev družbe Google Inc, 1600 Amphithe-atre Parkway Mountain View, CA 94043, ZDA ("Google") na pravni podlagi prevladujočih, upravičenih interesov (analiza uporabe spletne strani). V ta namen smo z Googlom sklenili pogodbo o obdelavi podatkov.

Pri priklicu naše spletne strani se s pomočjo programske opreme vzpostavi povezava z Googlovimi strežniki in podatki se deloma posredujejo strežnikom v ZDA. Storitev Google Analytics uporablja piškotke za shranjevanje informacij o uporabniku spletne strani ter za analizo uporabe spletne strani .

Spletna stran uporablja funkcijo "IP-anonimnost". S tem bo Google vaš IP-naslov znotraj držav članic Evropske unije ali drugih držav pogodbenic sporazuma o evropskem gospodarskem prostoru dodatno skrajšal in s tem naredil anonimne. Le v izrednih primerih se na strežnik družbe Google v ZDA prenese celoten IP-naslov in se tam skrajša.

Google bo te pridobljene podatke uporabil za analizo vaše uporabe spletne strani, za sestavo poročila o dejavnostih spletne strani in za izvajanje nadaljnjih storitev za upravitelja spletne strani, povezanih z uporabo spletne strani in interneta.

Te informacije bo Google eventualno posredoval tretjim osebam, če je tako zakonsko predpisano ali če tretje osebe obdelujejo te podatke po naročilu družbe Google.

Natančne informacije o tem, kako Google Analytics uporablja uporabniške podatke, najdete v Izjavi o varstvu podatkov družbe Google (povezava: https://www.google.com/intl/de/policies/privacy oz. https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=de).

Deaktivacija storitve Google Analytics

Zbiranje vaših podatkov na naši spletni strani lahko načeloma preprečite tako, da na vašem spletnem brskalniku vklopite nastavitev "Do Not Track" (ne sledi). Naša spletna stran upošteva signal "Do Not Track" ( ne sledi), ki ga vaš spletni brskalnik potem pošlje na vse spletne strani.

Zbiranje podatkov preko storitve Google Analytics lahko načeloma preprečite na vseh spletnih straneh tako, da s spodnje povezave prenesete in namestite vtičnik brskalnika:
https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

SS klikom na naslednjo povezavo lahko preprečite zbiranje uporabniških podatkov s strani storitve Google Analytics samo na tej strani. Nastavi se odjavni piškotek (Opt-Out), ki preprečuje zbiranje podatkov pri prihodnjih obiskih te spletne strani: Deaktivacija storitve Google Analytics.

Ponovno trženje preko Googla

Uporabljamo tehnologijo ponovnega trženja družbe Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA; "Google"). S pomočjo te tehnologije bodo uporabniki, ki so naše spletne strani in spletne storitve že uporabljali in se zanimali za našo ponudbo, ponovno nagovorjeni s ciljnim oglaševanjem na straneh partnerskega omrežja Google. Prikaz oglaševanja poteka preko piškotkov. To so majhne besedilne datoteke, ki so shranjene na računalniku uporabnika. S pomočjo besedilnih datotek se lahko obnašanje uporabnika ob obisku spletne strani analizira in nato ciljno koristi za priporočila izdelkov in oglaševanj na osnovi vaših interesov.

V kolikor ne želite prejemati oglasov na osnovi vaših interesov, lahko uporabo piškotkov preko Googla deaktivirate s priklicem strani https://www.google.de/settings/ads/onweb aufrufen.

Prejemniki osebnih podatkov

V okviru zakonskih pooblastil bomo vaše osebne podatke razkrili naslednjim podjetjem znotraj EU:

gesagt.getan. GmbH – Internetagentur in Salzburg
Schloss Glanegg 2, A – 5020 Salzburg
E-pošta: info@gesagt-getan.at
Splet: www.gesagt-getan.at
tel: +43 6246 20920
Faks: +43 6246 2092077

COO Marketing

Makarenkostrasse 7,D-01445 Radebeul
E-pošta:oberbauer@coo-marketing.com
Tel.: 0159-01400039
mailchimp – sistem za pošiljanje novic
Google – iskalnik, storitev Adwords
BAUHAUS – upravljavec spletne strani logoclic.info

Doba shranjevanja podatkov

Vaše podatke hranimo tako dolgo, kot jih potrebujemo za določen namen:

  • podatki na obrazcu za stik/podatki za pripravo ponudbe: 1 leto (povpratno sporočilo kupca)
  • pogodbena dokumentacija: 10 let
  • IP-podatki: 3 leta (redno zastaranje)

V kolikor za določene podatke, ki se obdelujejo v sklopu prodajnih pogodb, obstaja davčno-pravni rok hranjenja podatkov (podatki knjigovodskih listin), je te podatke treba hraniti 6 oz. 10 let. Med tem časom je obdelava podatkov omejena. Dolžnost hranjenja podatkov se začne s koncem koledarskega leta, v katerem je bila ponudba oddana oz. pogodba izpolnjena.

Pravice prizadetih oseb

Družbe BAUHAUS vam zagotavljajo, da bodo vaše pravice kot prizadeta oseba obsežno spoštovane.

Pravica do preklica uporabe podatkov za oglaševanje:

Uporabo vaših podatkov v oglaševalske namene lahko kadar koli prekličete z začetkom veljavnosti za prihodnost, pri čemer ne zapadejo nobeni drugi stroški razen stroškov posredovanja po osnovnih tarifah. V ta namen so vam na voljo naslednji stiki.

Preklic privolitve:

Svoje dovoljenje za obdelavo osebnih podatkov lahko kadarkoli prekličete z veljavnostjo za prihodnost. Vendar pa morate upoštevati, da je potem treba ob ponovnem nakupu eventualno znova navesti vaše podatke. Enako velja, če prekličete privolitev za nadaljnjo uporabo podatkov vašega uporabniškega računa v spletni prodajalni BAUHAUS.

Pravica do preklica privolitve za obdelavo v skladu s čl. 6 ods. 1 Lit. e ali f GDPR

Iz razlogov, ki izhajajo iz vaše posebne situacije, imate pravico, kadar koli vložiti preklic privolitve za obdelavo osebnih podatkov na osnovi čl. 6 ods. 1 Lit e ali f GDPR, ki poteka na osnovi naslednjih predpisov:

  • obdelava je potrebna za izvedbo naloge, ki je v javnem interesu ali ki se izvaja v okviru uradnega organa, in je bila prenesena na odgovorno osebo;
  • obdelava je potrebna za ohranitev upravičenih interesov odgovorne osebe ali tretje oseb, v kolikor ne prevladujejo interesi ali osnovne pravice in svoboščine prizadete osebe, ki zahteva varstvo osebnih podatkov, predvsem tedaj, če je prizadeta oseba otrok.

Če vložite ugovor, vaših osebnih podatkov ne bomo več obdelovali, razen če lahko dokažemo nujne razloge za obdelavo, ki jih je treba zaščititi in ki prevladajo interese, pravice in svoboščine oz. če je obdelava potrebna za uveljavljanje, izvajanje ali zagovor pravnih zahtevkov. Enako velja tudi za izdelavo profila, ki se opira na ta določila.

Nadaljnje pravice

Glede vaših shranjenih osebnih podatkov vam pripadajo naslednje pravice do odgovornih oseb:

  • pravica do informiranja;
  • pravica do popravka;
  • pravica do izbrisa ali omejitve obdelave;
  • preklic obdelave;
  • prenosljivost podatkov;
  • pravica do pritožbe pri nadzornih organih.

Stiki: Kako lahko uveljavljam svoje pravice?

Za uveljavljanje svojih pravic se lahko obrnete na službo za stranke BAUHAUS: service@bauhaus.info / Tel. 0800 3905 000, na pooblaščenca za varstvo podatkov (glejte zgoraj) ali na odgovorno osebo (glejte zgoraj).

Vaše povpraševanje bomo nemudoma brezplačno obdelali v skladu z zakonskimi določili in vam sporočili, kako postopati.

Koordinatorji za varstvo podatkov, določeni pri BAUHAUS AG, podružnica Mannheim, skrbijo za izpolnitev pravic prizadete osebe v skladu z Osnovno uredbo o varstvu podatkov (glejte spodaj Pravice prizadetih oseb).

Posodobitev in sprememba

Izjavo o varstvu podatkov je treba občasno prilagoditi dejanskim razmeram in pravni podlagi. Zato vas prosimo, da pred uporabo naše ponudbe vselej preverite izjavo o varstvu podatkov, da boste v primeru možnih sprememb ali posodobitev vselej na tekočem.

Različica: …
Stanje: 24.05.18
Izjava o varstvu podatkov (PDF)


nach Oben

CMS


This website uses Cookies that are necessary for full use of the website.
Detailed information about the use of Cookies on this website can be found in our data privacy policy.
There, the use of Cookies can also be declined.
Accept